Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

ABB-området

Hitachi ABB tecknar avtal med Högskolan Dalarna: Vill öka teknikintresset bland unga

”Högskolan Dalarna har en viktig roll i att utveckla och förse regionen med framtidens medarbetare och jag ser därför fram emot att stärka vårt samarbete ytterligare”, säger Jenny Larsson. Foto: Jonas Bilberg

Annons

Hitachi ABB Power Grids med omfattande verksamhet i Ludvika, har tecknat avtal om fördjupat samarbete med Högskolan Dalarna.

Det uppger företaget i ett pressmeddelande på torsdagsförmiddagen.

”Hitachi ABB Power Grids har tecknat ett strategiskt partnerskapsavtal med Högskolan Dalarna. Syftet är att fördjupa samarbetet för att öka innovationstakten, utbyta kunskap och tillsammans verka för att tillgodose regionens behov av framtida arbetskraft”, skriver kommunikatören Elin Glimberg.

Annons

Annons

I pressmeddelandet uttalar sig Jenny Larsson som är vd för Hitachi ABB Power Grids i Sverige:

– Högskolan Dalarna har en viktig roll i att utveckla och förse regionen med framtidens medarbetare och jag ser därför fram emot att stärka vårt samarbete ytterligare. Tillsammans ska vi verka för att öka teknikintresset bland unga och synliggöra de spännande arbetsmöjligheterna inom regionen. Vi kommer också utbyta kunskap och vi ser fram emot att dela med oss av vår expertis i utbildningar och under gästföreläsningar.

Martin Norsell är rektor vid Högskolan Dalarna och uttalar sig också:

– Jag är väldigt glad att vi kan utöka vårt samarbete ytterligare. Kompetensbehovet inom flera områden i regionen är stort, inte minst inom teknikområdet. Vi behöver därför öka intresset för teknikutbildningar och stärka den kompetens som redan finns, framhåller han.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy