Annons

Annons

Debatt
DEBATT: En kyrka för tro, trygghet och tradition i vardagen

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Mikael Eriksson, Mikael Hellsten

Annons

Sverigedemokraterna ställer för första gången upp i ett kyrkoval i Borlänge. Vi som kandiderar vill vara med och påverka den svenska kyrkan i en positiv riktning. Vi vill se en kyrka för alla och som värnar om vårt västerländska, kristna kulturarv samt ger tro, trygghet och tradition i vardagen.

Torsångs kyrka. "Den kristna kyrkan ska vara fri från andra ideologier och religioner och det kristna budskapet ska vara tydligt och kärleksfullt", skriver SD:s kandidater till kyrkovalet i Borlänge.

Bild: Mikael Hellsten

Annons

Vi vill ha en kyrka utan stordrift som bygger på småskalighet och har närhet till församlingen och dess medlemmar. En synlig, engagerad kyrka utan vänsterliberal politisk aktivism. En kyrka som står upp för kristna både i Sverige och utomlands med en tydlig, kristen identitet. Kyrkan ska ägna sig åt det kristna budskapet, mission, diakoni och undervisning. I detta ingår även välgörenhet och kultur och att vi värnar om fattigpensionärer, fattiga barnfamiljer, ensamma, äldre och personer som är hemlösa. Den kristna kyrkan ska vara fri från andra ideologier och religioner och det kristna budskapet ska vara tydligt och kärleksfullt.

Annons

Svenska kyrkan ska vara en grundpelare i det svenska samhället och finnas i både sorg och glädje. Därför måste kyrkan bli tydligare i sin kristna identitet så att inte fler lämnar kyrkan.

Svenska kyrkan befinner sig i en allvarlig identitetskris. Kyrkan förlorar medlemmar i en aldrig tidigare skådad omfattning. Människor lämnar kyrkan inte bara pga. att man inte anser sig vara religiös eller inte har råd med kyrkoavgiften. Man lämnar kyrkan för att man anser att Svenska kyrkan är otydlig i sin kristna identitet. Svenska kyrkan måste jobba för att få behålla sina medlemmar och se till att dessa blir fler och inte färre för att kunna utföra sitt viktiga arbete i samhället. Svenska kyrkan ska vara en grundpelare i det svenska samhället och finnas i både sorg och glädje. Därför måste kyrkan bli tydligare i sin kristna identitet så att inte fler lämnar kyrkan. Detta innebär ju inte att det konfessionella samarbetet ska upphöra men samarbetet ska var likvärdigt för alla parter.

Annons

Bild: Mikael Eriksson

Annons

I vår kyrka så är alla välkomna. Vi som människor ska i det sociala mötet med en enskild främling, granne eller okänd person vara öppna och varma. I vår kyrka får du ha vilken bakgrund som helst. Du får vara ung, gammal, troende, icke troende, hbtq-person, leva i ett samkönat äktenskap etc. Vi tror på en inkluderande och modern kyrka som värnar om alla människor och som utvecklas i takt med tiden men som har kvar sina kristna traditioner och förmedlar ett kärleksfullt, kristet budskap. En kyrka som värnar om människor, miljö och mission.

Vill du ha en förändrad kyrka, en varm kyrka, tydlig i sin kristna identitet så röstar Du på Sverigedemokraterna i kyrkovalet 2021.

Annons

Anita Tjernberg, Cey Forschner-Hell, Perove Hanzon, Sonny Pettersson, Daniel Lönn, Stefan Eriksson, Peter Karlsson, Maria Salomonson, Kent Forschner-Hell, kandidater för Sverigedemokraterna i Borlänge.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy