Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Leksand

Svenskt föreningsliv har förlorat en engagerad funktionär – minnesord över Mats Hedbom

Som tidigare meddelats har Mats Hedbom, Leksand, avlidit i en ålder av 72 år. Han efterlämnar makan Ann-Catrin, barn och barnbarn.

Han var i ordets tydligaste bemärkelse en folkrörelsemänniska. Under mer än fem decennier kom Mats att ägna sin gärning åt föreningslivet.

Med sin exceptionella sociala förmåga, strategiska skärpa och vilja till förändring satte han tydliga spår i den långa rad av organisationer och företag där han verkade.

Det är få som kan summera en gärning av så unik bredd under en så lång tid. Centerpartiet, LRF, Studieförbundet Vuxenskolan, Svenska kyrkan, Leksands IF, Hantverkets folkhögskola, Svensk Travsport och Svensk Galopp är exempel på organisationer och företag som Mats var engagerad i och där han medverkade till förändring och utveckling.

Annons

Annons

Mats hade god ordning på fakta men hans unika egenskap, som kom till god nytta i allt han var involverad i, var utan tvekan hans enastående förmåga att läsa och förstå såväl de människor som skulle fatta beslut som dem besluten kom att beröra. Där var han en mästare. Det var förstås därför ingen tillfällighet att Mats under flera år var en både skicklig och efterfrågad coach inom såväl elitidrott som näringsliv.

Mats fanns med i många organisationer och sammanhang. Han åstadkom mycket, ofta i svåra förändringsprocesser. Ändå bibehöll han alltid goda relationer även till personer som haft avvikande uppfattningar i sak under styrelsearbete och förändringsprojekt.

Glimten i ögat och den raka frågan som oftast ledde rakt in i ett spännande samtal, så minns vi Mats Hedbom. Svenskt föreningsliv har förlorat en engagerad funktionär. Stämman är avslutad. Vi saknar honom mycket.

Bertil Daniels

Mats Denninger

Sven Eriksson

Ulrika Heie

Anders Källström

Maud Olofsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy