Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mora

Minnesord: Minnesord Ulf S. Wallin

Ulf S. Wallin. Arkivfoto: Birger Nylén

Annons

Ulf S. Wallin, Mora avled den 16 aug i en ålder av 76 år. Ulf växte upp Silverdalen, Lönneberga socken i Småland tillsammans med en stor syskonskara. Han utbildade sig till brandman och fick jobb i Botkyrka kommun och 1979 gick flyttlasset till Mora och här blev han brandmästare.

Ulf var en optimist och en öppen spontan person. Han var en ledargestalt och hade lätt att stimulera andra. Dessutom glad och trivsam. Ulf var en person som kunde visa medkänsla och värme till sina medmänniskor.

Annons

Annons

Blev ledamot i Socialnämnden för Socialdemokraterna. Initiativrik och fick igång närradion för S-partiet. I början av 80-talet engagerade sig hela familjen Wallin för innebandyklubben här i Mora. Han startade upp Moraklockan. Arbetade en tid på Coop i Mora Noret. Ulf hade ett enormt driv och såg ut att trivas.

Under några år var han ordförande för PRO föreningen i Mora med 600 medlemmar. De senaste åren har han varit starkt engagerad som ordförande i Brottsofferjouren.

Ulf var en viljestark person som visste vad som var rätt och vad som var fel. Ett starkt karaktärsdrag.

Omtanke om sin familj har alltid varit prio 1 för honom. Vi är många som nu tar farväl av eldsjälen Ulf. Vi kommer att sakna hans glada skratt, hans omtanke och stora engagemang i samhällsfrågor.

Vi tänker på Agneta och familjen. Minnen av Ulf kommer att finnas. Må han få vila i frid.

Mora 24 augusti 2021, Maj och Arne Pettersson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy