Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

Insändare
INSÄNDARE/Man förstår att de ledande i kommunen vill stoppa insyn

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Stryk bort de nuvarande kommunalråden från nästa års vallistor och sätt dit kompetenta namn, skriver insändarskribenten.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Kommunalråden i Ludvika stänger möjligheten för innevånarna att få insyn i de olika projekt som startas eller blir föremål för granskning av skattebetalarna i Ludvika.

Genom att ta ut en avgift för alla kopior över tio och sedan hänvisa till att andra kommuner gör det. Det är väl ingen som undgått att se hur kommunen har misskött de flesta projekt så man förstår att de ledande i kommunen vill stoppa insyn i nya projekt.

Annons

Annons

Skattebetalarna i Ludvika har fått betala dyrt för de hundratals miljoner som slösats bort. Vad kommer inte vattenprojektet till Spendrups att kosta, det är väl ingen som tror att Spendrups kommer att betala för något som de inte fått (vatten).

Och hur mycket kommer alla advokater att kosta kommun ? Hur många lärare och säkra skoltransporter hade vi inte fått för dessa pengar. Nu ska kommunen spara och det första som sker är att man drar in 30 hjälplärare, och en egen skolbuss till Fredriksberg har man inte råd med.

Vi måste få in folk i ledande ställning som kan räkna och ta ansvar utan att alltid skylla på andra, det får vi bara om vi stryker bort de nuvarande kommunalråden från nästa års vallistor och sätter dit kompetenta namn. Ludvika behöver inte två kommunalråd.

Undertecknad har fått ut de flesta dokumenten från de senaste projekten och ämnar att återkomma med mer detaljerad info om upphandlingsdokument, ÄTA-listor, mötesprotokoll, foton och även kommentera vilka kvalitetsansvariga som var utsedda från kommun.

Sekelage

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy