Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE/Förunderligt att S och M styr i Ludvika

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skulle kommunalrådet Lennart Granqvist (S) och Margareta Gard (M) ha kunnat styra Ludvika tillsammans? Det tvivlar insändarskribenten på. Bilden från en sammankomst i Folkets hus 2008. Foto: Peter Ohlsson

Annons

Jag läser med glädje Stina Myhrmans senaste inlägg med sitt goa leende. Och jag undrar varför inte alla alerta tjejer och duktiga kvinnor, som alla blir såna här kloka gummor, inte ger sig in i politiken tidigt i livet för att balansera mansdominansen. Men det har kanske som allt annat blivit bättre än det var på min tid.

Jag har så många gånger blivit irriterad på det sätt Göran Persson mästrat och recenserat sina efterträdare. Så jag vill inte ha någon åsikt i sakfrågor, som jag dessutom inte har någon närmare kännedom om.

Annons

Annons

Men med historisk tillbakablick är det förunderligt att moderater och socialdemokrater sitter tillsammans i styret av just Ludvika. Kyrkskolan skulle säkert hälsa HG Persson (M) välkommen tillbaka som duktig och vad jag förstår omtyckt lärare.

Och jag har mycket svårt att tänka mig att Margareta Gard (M) i sin krafts dagar skulle tillåta sig att sätta sig i liknande position. Vi delade inte alltid varandras åsikter men jag vill tro att vi hade respekt för varandra. Tiderna förändras och det sker i en rullande men stundom snabb takt.

Studiecirklar är en mycket bra form för att utveckla samarbete. Det kanske man har även på gräsrotsnivå mellan S och M.

Jag minns vi hade en vad vi kallade socialdemokratisk söndagsskola på söndagsmorgnarna efter exempel från Smedjebacken. Där diskuterades politik som var bra för människorna i kommunen.

Tänk om V och SD med flera kunde fås att sätta sig ner i gemensamma studiecirklar och komma överens om ett samhälle för alla.

Alf Hjertström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy