Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

Insändare
INSÄNDARE, Hur kan S och M i Ludvika arbeta så bra tillsammans?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunalråden Håge Persson (M) och Leif Pettersson (S) har uttryckt tillfredsställelse över vad de hittills åstadkommit tillsammans i Stadshuset. Insändarskribenten är dock inte imponerad.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Ludvika kommun har många chefer, framför allt två kommunalråd som kostar något över en miljon om året var. Detta skulle då kunna innebära att mycket kunnat fungera bättre, men ack.

Ludvikahem har cirka 170 lägenheter lediga/tomma och väldigt få sökande till dessa.

Ändå fortsätter planeringen att bygga 500 nya lägenheter?

När Ludvikahem saknar pengar så är det Ludvikas skattebetalare som får notan.

Annons

Annons

I centrala Ludvika finns tre, ni läser rätt, tre tomter som är byggklara, dessa ligger på övre Knutsbo. I Fredriksberg däremot finns det 20 tomter klara för byggnation. Verkar som planeringen inte fungerar men resurser finns men de används tydligen fel. Bemanna med ett kommunalråd och låt skolan eller äldrevården få tillskott.

En sista fundering hur kan M och S, Moderater och Socialdemokrater, arbeta så bra tillsammans eller som det moderata rådet säger vi är överens om nästan allt?

Ideologierna i de olika partierna är mycket långt ifrån varandra men en miljon i lön kanske suddar ut de olika sätten att se på samhället. Moderaterna har tydligen försvunnit under denna mandatperiod.

Fortsättning följer om den omtalade vattenledningen och kommunens ekonomi.

Sätt kommunen under tvångsförvaltning

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy