Annons

Annons

Spontancruising i Rättvik

Debatt
INSÄNDARE: Hur får vansinnet i Rättvik fortsätta?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Det kan inte vara så att vi som bor här året runt måste fly Rättvik för några motormarodörer ska ockupera vårt samhälle", skriver insändarskribenten.

Bild: TT

Annons

Hur kan detta vansinne med "Classic Car Week" få fortsätta år efter år? Nu kallas det "spontancrusing" och får fortsätta utan något politiskt ifrågasättande. Utom från Fredrik Ollén (heder åt dig).

Var finns alla andra partier? Har ni någon uppfattning? Visa er i så fall i media. Jag hoppas ni är så kloka att ni också ser baksidan. Snart är det val, då hoppas jag ni bekänner färg vad ni tänker kring CCW. Hur är det ens möjligt att få hålla på med detta elände. Det är trots polisens vilja och ingripanden helt utom kontroll. Det luktar avgaser i hela centrala Rättvik. Alla fönster måste vara stängda annars går det inte att vara inomhus. Sen detta oljud i form av burnout, skräpmusik och basljud så fönstren dallrar. Det kan inte vara så att vi som bor här året runt måste fly Rättvik för några motormarodörer ska ockupera vårt samhälle. CCW som gör inkomster på detta vansinne kan betala oss som vill ha lugn och ro. Betald vistelse på någon annan ort, det minsta man kan begära.

Annons

Kommunen borde fundera på att klimatkompensera. Det genom att ta ut en avgift på alla äldre bilar vid ankomst till Rättvik. Det är inte svårt att lösa med dagens teknik. För vår familj har detta inneburit att vi aktivt söker oss härifrån. Vi är inte ensamma. Inflyttningen lär ju inte bli så stor, eftersom ryktet redan nått utanför kommungränsen. Mindre skatteintäkter, mindre inkomster från turister ger ett krympande underlag. Ett samhälle under avveckling. Vem vill åka hit? Bara motormarodörer kanske?

Annons

Snart f.d Rättviksbo

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy