Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Minnesord över Karl-Erik Pettersson

Karl-Erik Pettersson, Falun, har som tidigare meddelats avlidit. Karl-Erik betydde mycket i alla de sammanhang där han verkade. Det gällde även i Svenska kyrkan i Falun.

Karl-Erik Pettersson.

Bild: Arkivbild

Annons

Karl-Erik var ledamot i det direktvalda kyrkorådet i Falu Kristine församling åren 2010-2013 och var samma period ledamot och ordförande i Falu kyrkliga samfällighets kyrkogårdsnämnd. Han var ledamot och ordförande i Falu pastorats kyrkofullmäktige från år 2014, men lämnade uppdragen av hälsoskäl redan i oktober 2014. Från 2018 var Karl-Erik åter ledamot och ordförande i Falu pastorats kyrkofullmäktige, men tvingades återigen av hälsoskäl att lämna uppdraget som ordförande i juni 2020. Trots detta kvarstod han som ledamot. Karl-Erik var från 2014 periodvis ledamot av församlingsrådet i Falu Kristine församling samt ersättare i kyrkorådets arbetsutskott och kyrkogårdsutskottet i Falu pastorat.

Annons

Annons

Karl-Erik blev vår vän i kyrkopolitiken. Trots långvarig och tärande sjukdom ställde han, på ett för honom självklart sätt, upp i alla dessa uppdrag. Han bidrog starkt i diskussioner och beslutsprocesser. Med självklar auktoritet och elegans ledde han kyrkofullmäktiges sammanträden. I församlingsrådet var han positivt utforskande och nyfiken oavsett om det gällde frågor om tro och rit eller församlingens verksamhet. Han gav oss alla stöd, inspiration och kritik på ett inkännande sätt.

En fantastisk klok, resonerande och lyssnande medmänniska med stor integritet och humor har slutat sina dagar. Som medvandrare till Karl-Erik, som förtroendevalda i Svenska kyrkan, känner vi stor tacksamhet och saknad.

Kent Blomqvist, ordförande i kyrkofullmäktige i Falu pastorat

Anders Brunnstedt, ordförande i kyrkorådet i Falu pastorat

Birgitta Lindqvist, ordförande i församlingsrådet i Falu Kristine församling

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy