Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Golf

Läsartext
Läsartext: Jessica vann första Paragolf Tour Norr

För första gången har Svenska Golfförbundet Paragolfare inbjudit till regionala tävlingar.

Den historiska första vinnaren var Jessica Hansols, tävlande för Dalsjö GK.

Detta är en läsartext.

Jessica Hansols, Dalsjö GK, har tränat golf under flera år och är idag en etablerad paragolfare. För två år sedan vann hon Paragolf Tour Dalarna och nu tog hon den första segern i den nya regionala Paragolf Tour Norr. Foto: Läsarbild, Sven Olsson

Annons

Dalarna ingår i Paragolf Tour Norr tillsammans med Gästrike-Hälsingland, Medelpad och Jämtland-Härjedalen. Dessa tävlingar har ingen handicapgräns för att få deltaga. På den nationella touren utesluts deltagare som har högre handicap än 36.

Den klubb i Dalarna som svarat positivt på att arrangera Dalarnas tävling var Rättvik GK, som ställde upp med bilar, bana och tävlingsledning tillsammans med Dalarnas paragolfansvariga Gunilla Svensson. Leksands bröd sponsrade alla deltagare med sitt goda Fäbodknäcke. Rättviks GK sponsrade med greenlagare och bollpriser.

Annons

Annons

Den 10/7 genomfördes tävlingen men drabbades av kraftigt regn på sluthålen. De sex tävlande som trotsade vädret var ”Stickan” Olsson från Samuelsdals GK och Jessica Hansols från Dalsjö GK i Dalarna, Anton Blomberg från Hammarö GK i Karlstad, Benny Ahlinder, Filip Wirén Bengtsson och Pontus Axner från Gävle GK.

Spelarna gick i två bollar med Stickan, Benny och Anton i den ena och Jessica, Pontus och Filip i den andra. Jessica gick i mål på 64 slag (-6), Pontus kom tvåa på 68 och Anton trea med 69 slag. Golf är ett spel, där spelare med olika handicap kan tävla mot varandra.

Sven Olsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy