Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nås

Hon var en sann ambassadör för sin hembygd – minnesord över Maj-Lis Johansson

Under årets ljusaste dag kom ett mörker över oss. Maj-Lis Johansson, Nås, hade lämnat oss. Maj-Lis blev 72 år. Hon sörjes närmast av dotter med familj.

Maj-Lis föddes i Nås och började tidigt sin yrkesbana vid det nu nedlagda gamla fina apoteket där. Som tonåring och barnpassare till apotekspersonalens barn fick man upp ögonen för Maj-Lis kvaliteter. Hon anställdes snart och med olika arbetsuppgifter fick hon en god träning i den tidens apotekssysslor. Dessa var annorlunda än dagens - mycket färre läkemedel men mera beredningar som gjordes lokalt. Dessutom i den vackra apoteksmiljön som Nås apotek var känt för långt utanför Dalarna. Efter denna period flyttade Maj-Lis till apoteket i Vansbro.

Annons

Annons

Efter hand insåg Maj-Lis med sin ambition att hon ville lära mer. Hon kompletterade sina skolbetyg och sökte till universitetet för att bli farmaceut. Detta stora steg mitt i livet klarade hon väl. Sedan fortsatt tjänstgöring i Vansbro med vikarierande även på apoteken från Djurås till Malung.

Efter pensionering var hon en trogen vikarie på sin gamla arbetsplats.

Efter detta långa och framgångsrika arbete på apoteken i Västerdalarna var Maj-Lis ett välkänt ansikte där. Den handlingskraftiga Maj-Lis ordnade efter examen en träff för studiekamraterna på Snöån i Dala-Järna och kunde då stolt visa upp sin hembygd för nyblivna farmaceuter från olika delar av landet. En sann ambassadör för sin hembygd.

Under många år hade Maj-Lis sin hemmabas i Snöåbyn tillsammans med sambon Jan Lilja. Maj-Lis var en aktiv bybo. Hon deltog och var drivande i alla gemensamma träffar i byn. Hon hade även under många år hand om bystugeföreningens kassa. Vi var stolta att ha Maj-Lis hos oss i byn.

Vi sörjer nu inte bara en god granne utan även en god vän. Våra tankar går till Maj-Lis dotter Mia och hennes familj.

Snöby-granne och vännen Bengt Bäckbro

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy