Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Hon tänkte aldrig i första hand på sig själv – minnesord över Elvy Haqvinsson

Konstnär Elvy Haqvinsson, Svärdsjö, har avlidit i en ålder av 78 år.

Elvi hade ett stort och varmt hjärta som hon utan förbehåll delade med sig av. Materiellt var det inte alltid så välbeställ. Men hon hade förmågan att bjuda på sig själv till de som kom i hennes väg. Med värme och omtanke. Med hjälp för den som behövde. Med bilskjuts till doktorn när hennes närmaste vänner var i behov, trots att bensintanken närmade sig tom och hur den skulle fyllas på stod ofta i stjärnorna. Hon tänkte aldrig i första hand på sig själv. Elvi Haqvinsson var en lite rastlös konstnärsnatur. En sökare som gärna sökte nya vägar. I konsten - och i livet.

Annons

Annons

I yngre år var hon verksam i restaurangbranschen, men på senare år kom konstskapandet alltmer in i bilden. En period fyllde trollmotiv hennes tillvaro. Några av motiven trycktes upp till vykort och hon såg själv till att de fick spridning. Med bilen fullastad med dessa kortbuntar åkte hon en tid vida omkring, företrädelsevis utmed de Norrländska småvägarna, och avyttrade dem till olika företag i turistbranschen.

Elvi hade talang och skön känsla för motiv och färger. Tyvärr gav hon sig inte tid att utnyttja denna talang. Hon var rastlös och hittade på något nytt i stället för att ge sig hän åt det hon för tillfället ägnade sig åt.

Vi hoppas att det i hennes himmel finns gott om färger och penslar och att hon där finner lugn och ro i sitt skapande – då kan det bli något riktigt stort…

Målarvännerna

Brith Louise

Lars-Erik Larzon

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy