Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Leksand

Ett långt och händelserikt liv – Greta Rönnblad till minne

Greta Rönnblad har avlidit i en ålder av 94 år. Hon somnade stilla in på Edshults servicehus i Leksand den 8 juni.

Greta Rönnblad blev 94 år. Foto: Privat

Annons

Greta Rönnblad, född Johansson, växte upp under enkla förhållanden i Vansbro. Fadern Oskar var arbetare på Brosågen och modern Lilly hemmafru. Familjen bodde först på Järnvägsgatan och flyttade senare till Skamsberget.

Efter skolgång fick Greta anställning på Brosågens kontor i Vansbro. Vid 20 års ålder erbjöds hon plats på Länsstyrelsen och flyttade till Falun. Där gifte hon sig med Stig Rönnblad och bodde först med familjen på Kvarnberget och därefter på Tallbacksvägen.

Annons

Annons

I mitten på 1960 talet flyttade familjen till Umeå. Efter att ha varit hemmafru under barnens uppväxt utbildade hon sig till medicinsk sekreterare och fick anställning på dåvarande Jubileumskliniken vid Umeå lasarett. Där arbetade hon fram till sin pension.

Efter pensionen flyttade Greta och Stig Rönnblad till Sveagatan i Leksand för att komma närmare sommarhuset i Hjortnäs.

Greta Rönnblad hade en förmåga att lätt finna sig tillrätta dit hon flyttade. Hon tyckte om Falun, och hon gillade människorna och naturen i Västerbotten. Det sa hon ofta. Livet i Leksand som pensionär uppskattade hon också. Där fick hon tid att utveckla sitt måleri som låg henne varmt om hjärtat.

Greta Rönnblad fick leva ett långt och händelserikt liv. När hennes hälsa blev svagare, de sista två åren, fick hon en värdig och trygg tillvaro på Edshult. ”Jag har det väldigt bra här”, sa Greta varje gång när vi kom och hälsade på.

Vår sorg är stor, vårt minne ljust.

Mats, Håkan och Lars Rönnblad med familjer

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy