Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

Du saknas oss, Tommy Nyberg!

Min käre son Tommy Nyberg har gått bort efter en tids sjukdom. Han blev bara 66 år. Tommy växte upp i Smedjebacken med syskonen Sören och Marianne.

Tommy var en fin och mycket omtänksam person, med härlig humor och lätt till skratt. Han hade i hela sitt liv tyckt om att rita och måla och drömde om att bli konstnär. Helst målade han i oljefärg, men när han blev känslig för färgen så det blev akvareller istället. Tommy tyckte även om att spela gitarr och var ett tag med i ett band. När han bodde i Uppsala köpte han en tenorsaxofon men den var svår att spela på. Tommy var mycket duktig i skolan och hade fina betyg. Efter gymnasiet flyttade han till Uppsala där han läste arkeologi, konstvetenskap och folklivsforskning i tre år. Sedan blev det militärtjänst. Han flyttade sedan till Tönsberg i Norge och arbetade med arkeologiska utgrävningar. Därefter fick Tommy en anställning vid Malmö Museum och flyttade till Malmö. Han deltog i många utgrävningar i Skåne ,bl a på en gammal kyrkogård. När jag besökte honom där låg det kranier och ben överallt. Tommy läste medeltidsarkeologi och informationsteknik vid Lunds universitet. På en nationsdans träffade han Eva från Karlskrona. De gifte sig i Skanör och bosatte sig i Lund. Sen kom barnen Olof, Frida och Sofia. Men när barnen började prata skånska tyckte Tommy att det var dags att flytta till Dalarna. Familjen flyttade då till Falun och utökades med lillebror Markus. Tommy fick anställning på Dalarnas Museum där han arbetade i flera år, innan han fick tjänst som biträdande länsantikvarie vid Länsstyrelsen Dalarna. Tommy brann för sitt arbete här och blev kvar fram till sin pension. Han tog pension i förtid för att kunna tillbringa mer tid med Eva som drabbades av cancer och senare avled. Ännu en stor sorg var att dottern Sofia dog i påskas. Käre Tommy, du är saknad av oss.

Må du vila i frid. /Mamma.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy