Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

Insändare
INSÄNDARE: Ludvika behöver förmyndare!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Stina Myhrman skriver att hon utan ersättning rensat rabatter i Plutokvarteret och nu vill hon se en rensning i politikerskaran i kommunen.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Jag vet att det är många fler än jag som underkänner Ludvikas kommunpolitikers sätt att sköta skatteinkomsterna.

I NLT 20210525 finns en artikel om att kommunen ska tillsätta en projektstrateg, lön 46 200 i månaden, för att få ordning på kommunens projekt.

Hon är den tredje kvinnan som anställs. Först var det kommundirektören Maria Skoglund och sedan måste hon ha en medhjälpare.

Annons

Varken Maria Skoglund eller projektstrategen Kristiina Pousar betalar skatt i Ludvika och inget har hänt eller kommer att hända, enligt min åsikt.

Annons

AEB fortsätter att lämna in lägsta anbud och knappt har de fått uppdraget innan de kommer med ursäkter för att pengarna inte räcker. Hur många gånger ska de få göra sådana avtal på kommunens bekostnad?

Samma sak med Ludvikahem som också har tillåtits bygga för dyrt och låta andra betala och monopolisera hyresmarknaden.

Insändarskribenterna ”Trötter” och Jan Willner har alldeles rätt i att vi skattebetalare får betala för det ”största sjabblet i Ludvikas historia”, nämligen vattenledningen från Östansbotjärn.

Insändarskribenten Christina Olsson har också rätt om skatteplanering och prioritering av kommunala fastighetsbolaget och satsa mindre på skolan.

Politikerna bara skyller ifrån sig eller på varandra och några satsningar på till exempel äldre pensionärer eller invandrarflickor som vill jobba i Ludvika, har jag inte märkt av.

Mitt förslag är att sätta kommunen under förmyndare och att våra kommunalskattepengar hamnar på ett konto under länsstyrelsen.

Där ska en opolitisk högutbildad opartisk ekonom sätta stopp för alla idiotprojekt och se till att äldrevården, skolan och socialen får sina pengar.

Ska det sparas är det på tiden att vi slipper betala för två kommunalråd och alldeles för många politiker som bara pratar utan att få något gjort.

Annons

Själv har jag kroppsarbetat två timmar i dag med att rensa i rabatterna i Plutokvarteret.

I motsats till politikerna är jag van vid att jobba gratis. För det har de flesta kvinnor i min ålder, 85 år, gjort under större delen av våra liv.

Stina Myhrman, Ludvika

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy