Annons

Annons

Nedläggningen av KP

Insändare
Idéer om andra verksamheter för Kvarnsvedens bästa

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto: Mikael Forslund/arkiv

Annons

En undran bara. Om det först går att inrikta sig på att tillverka annat än tidningspapper. Kanske något går att få till med andra maskiner och tillverka för byggnadsföretag, husföretag, villaägare – vid ombyggnad och utbyggnad. Till exempel något slags isoleringsmaterial för väggar och kanske golv eller annat. Ett lätt men effektivt och lätthanterligt när det skall mätas och skäras ut i olika längder. Något som är lite grovt och veckat men inte för grovt så det blir lätt att fälla i hop vid transport och att hantera lätt för hantverkare vid isättning!

Om det inte går att finna lösningar för pappersmassans användning som under alla andra år, så kanske något annat råmaterial än pappersmassa kan kluras ut så att KP:s befintliga anläggningar i stort blir användbara i samma utsträckning och med de stora lokaler som redan finns där. Det kanske vore smidigast så det hela fortsätter som tidigare!

Annons

Annars var det ju då om andra företag och firmor skulle inhysas där. Ja det finns säkert många uppslag för verksamhet, men tillverkning av vindsnurror från företag längre bort blir nog inget bra förslag, då de är väldigt ineffektiva, och inte omtyckta av den stora allmänheten!

Annons

Hoppas verkligen, och det är väl ett måste för folket att Kvarnsveden anläggningen blir kvar!

För ortens bästa och de boende där och för hela Borlängeregionen med omnejd!

B.E

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy