Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
INSÄNDARE: Manegen är krattad för ett Fejk-universitet i Borlänge

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skiss: Högskolan Dalarna

Bild: Jonas Hasselqvist

Annons

Vid Socialdemokraternas årsmöte den 28 mars beslöt man att åter aktivera den gamla frågan om att göra Högskolan Dalarna till ett "universitet". Tidigare försök har avslagits på grund av avsaknad av erforderlig kompetens.

Frågan har nu åter aktualiserats – under ledning av Peter Hultquist – som fått i uppdrag att "kratta manegen". På uppdrag av vem? Man kan ju bara gissa.

Annons

Så här väntas Borlänges nya campus i affärshuset Liljan komma att se ut. Skiss från Högskolan Dalarna.

Annons

När Örebro universitet fick universitetsstatus skedde detta i samband med att dåvarande statsministern Göran Persson tilldelades titeln hedersdoktor. Örebro fick utnämningen som tack för lång och trogen tjänst i socialdemokratin – inte som ett bevis på kompetens!

Nu kan man på goda grunder antaga att Borlänges kompetens kommer att erhållas i samband med högskolans inflyttning i Domus gamla lokaler i centrum - och i samband därmed en utnämning av Stefan Löfven till ny hedersdoktor! Några ytterligare kunskapskrav kommer inte att ställas.

Manegen är krattad! Borlänge får ett nytt fejkuniversitet!

Sten Iwarson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy