Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
INSÄNDARE: Avfällingar i politiken – Liberalernas saga snart all

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vad än Nyamko Sabuni nu tar sig till tror jag att det redan är för sent att reparera partiets ödesdigra misstag att vara stödparti till S och MP." Det menar insändarskribenten.

Bild: TT

Annons

För mig som sedan mitten på 60-talet troget lagt min röst på Liberalerna (Folkpartiet) eller några gånger på Centern (under Fälldintiden) var Jan Björklunds och Annie Lööfs övergång till motståndarna vid senaste regeringsbildning ett slag under bältet.

Efter att ha läst Klas Östergrens fantastiska bok ”Renegater” tvekar jag inte att kalla de två borgerliga partiledarna för avfällingar, renegater med andra ord. Politik är ju en förtroendebransch. Folkpartiets hattande i utbildningspolitiken under många år gjorde att min röst i 2018 års riksdagsval gick till KD.

Annons

Annons

När januariavtalet blev till bestämde jag mig definitivt, aldrig mer en röst på Liberalerna eller Centern. Jag tänker på den kamp för växling vid makten som tidigare liberala partiledare drev. Alltifrån Bertil Ohlin, Sven Wedén, Gunnar Helén, Per Ahlmark, Ola Ullsten, Bengt Westerberg, Maria Leissner till Lars Leijonborg vilka alla som partiledare var att lita på vilken sida i politiken de stod på.

Vad än Nyamko Sabuni nu tar sig till tror jag att det redan är för sent att reparera partiets ödesdigra misstag att vara stödparti till S och MP.

Det är länge sedan det satt en liberal på riksdagens dalabänk och med nuvarande avsaknad av kloka strateger inom partiledningen är nog partiets saga snart all.

70-plussare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy