Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Rätten till förskola i Borlänge?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Jag har en fråga som riktar sig till ledning/rektorer inom Borlänge kommuns förskoleverksamhet. Hur kommer det sig att en av mina kollegor just nu mer eller mindre tvingas vara uppe ett dygn på grund av era regler om hur/när man får ha sitt barn hos förskolan.

Så här ligger det nämligen till, reglerna säger ingenting om hur barn till skift/nattarbetande föräldrar får vara i förskolan den dagen man ska jobba natt till kvällen. Det här reglerna utnyttjar tydligen rektorerna till att neka barnen plats den dagen med motiveringen att det är för barnens bästa. Mina barns välbefinnande är tydligen inte värt nånting eftersom jag tvingas jobba med en övertrött människa som hanterar tiotals ton i min närhet, där ett feltryck på en joystick kl. 04:18 kan få dödliga följder.

Jag är glad att mina barn haft sin förskola i en annan kommun än Borlänge. Det har aldrig varit tal om att neka oss förskola de dagar jag gått på mitt nattskift. Barnens mamma har lämnat barnen på morgonen och jag har hämtat upp dom tidig eftermiddag, då utsövd inför natten.

Annons

Annons

Ett alternativ är ju att kollegan säger upp sig eller flyttar till en annan kommun, ska det verkligen vara nödvändigt på grund av några helt motiverade timmars förskola, en dag varannan vecka? Rätt till sex timmars förskola den dagen man ska börja sitt nattskift är en enkel lösning på ett problem skapat av dagtidsarbetande teoretiker!

En mer arbetarfientlig kommun får man anstränga sig för att hitta!

Skönt att min kommunalskatt går till en annan kommun!

Bild: TT

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy