Annons

Annons

Insändare
Insändare: Jag köper inte resonemanget – regionråd stiftar inga lagar, därför kan jag uttala mig

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ulf Berg har på insändarplats kritiserats för sina dubbla roller – som moderat toppolitiker i Region Dalarna tillika Jägareförbundets länsordförande. Nu svarar han på kritiken.

Bild: Arkivbild, Christian Larsen

Annons

REPLIK: Svar till Olle Berglund som den 2/10 skrev en insändare med rubrik ”Ulf Berg (M) sitter på dubbla stolar – ett regionråd borde ha bättre omdöme”.

Olle Berglund ondgör sig över att han inte kan stryka mitt namn om jag skulle hamna på en topposition på Moderaternas lista i nästa regionval. Ett tips till Olle Berglund! Kryssa ett annat namn på Moderaternas lista.

Jag köper dessutom inte resonemanget att man i egenskap av regionråd inte har rätt att uttala sig i rättsfrågor. När jag satt i riksdagen var det en annan sak. Region Dalarna stiftar dock inga lagar – det gör riksdagen. Regionen har heller inget med rättsutövning att göra. Varken posten som Jägareförbundets ordförande i Dalarna eller som regionstyrelsens ordförande medför därmed munkavle.

Annons

Det är slutligen värt att påtala att lagstiftningen innehåller begreppen ”falskt” och ”obefogat” åtal. Lagstiftaren har alltså tagit hänsyn till att åklagare faktiskt kan göra missbedömningar. Det återstår att se om åklagarens linje håller i åtalet mot Karl Hedin.

Annons

Ulf Berg (M), regionstyrelsens ordförande

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy