Annons

Annons

Vindkraft på Ripfjället

Insändare
Insändare: Hisnande tolkning av valresultatet i Malung-Sälen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Falu Kuriren den 30/9.

Annons

I Falu Kuriren den 30/9 uttalar sig kommunalrådet Hans Unander (S) angående att 61 procent av invånarna i Malung-Sälen deltog i folkomröstningen om vindkraften och alltså att i princip 39 procent inte deltog att: ”Det tolkar jag som att de som inte deltog i folkomröstningen litar på oss som är förtroendevalda och att vi gör vårt bästa för att vår kommun ska utvecklas framåt.” Underförstått med detta uttalande tolkar jag som att han anser att de övriga 39 procent i kommunen skulle ha röstat på hans åsikt.

Denna tolkning av ett valresultat öppnar hisnande perspektiv. I de svenska allmänna valen brukar valdeltagandet vara omkring 90 procent. Med tanke på att skillnaden mellan en majoritet och en opposition brukar vara ganska liten i de flesta valförsamlingarna, skulle ett tillskott på cirka 10 procent i ena eller andra riktningen verkligen kunna göra skillnad. Tack och lov sker mandatfördelningen i demokratin Sverige genom fördelning av de avgivna rösterna.

Annons

Annons

Hans Unanders (S) sätt att resonera hur man skall räkna röster och röstdeltagande känns som en kombination av Trumps sätt att se på poströster och Lukasjenkos i Belarus sätt att se på röster överhuvudtaget. Låt oss slippa ett sådant tänkande – även i Malung.

För övrigt anser jag att vindkraftplanerna på Ripfjället skall förstöras.

Jan-Olof Montelius (M)

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy