Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skräddarbacken

Läsartext
LÄSARTEXT: Härlig rörelseglädje på Idrottens Dag i skolan

Detta är en läsartext.

Annons

Riksidrottsförbundet (RF), arrangerade återigen Idrottens Dag i landet. I år via samarbete med rörelsesatsningen i skolan. I Dalarna var det full fart på många platser.

Många barn i Dalarna fick en riktig energiboost sista fredagen i september. Bara på Skräddarbacksskolan och Nygårdskolan i Borlänge, var uppemot 900 barn i rörelse och svetten lackade på många håll. Eleverna kunde prova på bland annat hinderbanor, judo, tennis, basket, frisbeegolf och dans. I moraskolan Bjäkenbackens skola, fanns även rörelseövningar och lekar, hämtade från Dalarnas Rörelsesatsning i skolan.

Annons

Annons

Larissa Karlsson och Emelie Östlund från Borlänge tennisklubb under Idrottens dag i Borlänge. FOTO: Tobias Hedwall

Det nationella konceptet Idrottens Dag, är sprunget ur EU-projektet European Weeks Of Sports, och engagerar hela Europa. I Sverige genomfördes arrangemanget i samarbete med RF:s nationella Rörelsesatsning i skolan.

Sara Nolåkers Östberg och Maria Esslersson från Skräddarbacksskolan. FOTO: Tobias Hedwall

Cirka tio skolor runt om i Dalarna var med. Med stöd av RF SISU Dalarna, hade några av skolorna även bjudit in föreningar som fick visa upp sig. Att stillasittande bland barn ökat är ett allvarligt samhällsproblem. Därför jobbar RF-SISU aktivt för att motverka detta. I Dalarna finns numera en struktur för arbetet med rörelse i skolan, och i den ingår utbildningar för personalen. Vidare bistår vi också med verktyg i form av övningsmaterial.

Många glada och engagerade barn fick denna dag en inkörsport till idrotten. Det är viktig för att skapa ett sammanhang att bära med sig hela livet. Som en elev uttryckte det under frisbeegolfpasset på Skräddarbacksskolan:

Annons

Eva Palm Uhlin, Tobias Hedwall och Eva Lignell från RF-SISU under Idrottens dag på Skräddarbacksskolan. FOTO: Tobias Hedwall

– Det här var ju jättekul, när kan man komma och träna det här, jag ska lugnt anmäla mig! En stor eloge till alla fantastiska lärare och skolpersonal som gjorde Dalarnas Idrottens Dag så lyckad.

Tobias Hedwall

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy