Annons

Annons

Insändare
Insändare: Lär sig dagens elever inte rättstavning?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Signaturen "Gnällmåns" efterlyser bättre kunskaper i rättstavning och grammatik. Foto: Jessica Gow/TT

Bild: TT

Annons

Hur är det med undervisningen i svenska språket i skolorna i dag? Är den nedlagd?

Jag ser med bestörtning på hur folk, främst yngre, stavar fel och uttrycker sig på märkliga sätt. Senast häromdagen skrev en person på Facebook "bästa vänn". När jag gick i skolan fick jag lära mig att vän stavas med ett "n".

I ett annat exempel var det en person som efterlyste en bortsprungen hund och ville att "om någon ser han..." Enligt min mening skulle det i stället ha stått "om någon ser honom..." Har ordet "honom" tagits bort ur den svenska ordlistan? Det är väldigt vanligt förekommande att det skrivs "han" där det rätteligen borde stått "honom".

Om undervisning i svenska språket fortfarande förekommer i skolorna i dag så vill jag att någon ansvarig person talar om för mig vad det beror på att inte dagens ungdom får lära sig rättstavning. När jag gick i skolan fick vi en bock i kanten på skrivboken när vi stavat fel.

Annons

Gnällmåns

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy