Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det är aldrig för sent att göra rätt – Moras politiker är mitt i kurvan men kan fortfarande häva sladden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Klas Darlin, samhällsplanerare, Joakim Linder, (Morapartiet) och Anna Hed (C), kommunalråd vid vid Kaplanen.

Bild: Nisse Schmidt

Annons

Titta på bilden så ser ni kanske samma sak som jag: Moras tre ensammaste just nu. De är dock fullständigt övertygade om att genomfarten genom staden ska genomföras till varje pris, oavsett om så varenda Morabo lägger sig på vägen, protesterar och skriker "över min döda kropp".

Annons

Annons

Där de står på bilden är det så uppenbart att de, precis som jag säger, är Moras tre ensammaste just nu. Jag höll också på säga dummaste då de säger att "det är försent att ändra beslutet nu" och att genomfarten måste byggas. Men det är aldrig för sent att göra rätt eller att försöka göra rätt – även om man redan befinner sig i kurvan, det är ishalt och bilen sladdar.

Att göra rätt i Mora är naturligtvis att göra som Moraborna vill och inte driva ett projekt som dessa två ensamma politiker och en samhällsplanerare fått för sig är det enda rätta bara för att Trafikverket säger så. Har ni slutat lyssna på Moraborna? Ska man köra rätt in i en bergvägg bara för att man inte insåg att det var ishalt i kurvan? Nej, man ska naturligtvis försöka häva sladden.

Erkänn istället att ni gjorde fel, att ni inte hade tänkt igenom det hela, att ni hade glömt att det är en demokrati vi lever i och att när det gäller Mora så är det invånarna som ska bestämma in i det sista.

Sven Lind

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy