Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: "Liberalerna visar ett mycket stort och tydligt klassförakt"

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Magnus Lindh replikerar på Liberalernas debattartikel om en moderniserad LAS (2/6).

Bild: Arkivbild, Petra Östgård

Annons

Replik: När jag läste debattartikeln från de två företrädarna för Liberalerna, Nyamko Sabuni och Monica Lundin, så var det första som slår mig hur ur takt med tiden de är. På bästa möjliga sätt försöker de att legitimera sina ståndpunkter och argumentation för en radikalt försämrad arbetsrätt – en försämring som kommer att drabba alla arbetstagare i Sverige mycket negativt och som knappt kommer att ge något arbetsskydd alls för nuvarande såväl som kommande arbetstagare.

Annons

Annons

Vidare försöker Sabuni och Lundin hävda och argumentera för att Sveriges nuvarande lagstiftning, Lagen om Anställningsskydd, är helt och hållet skräp. Att den är helt omodern och inte passar med hur arbetsmarknaden ser ut idag. Nu kan man på fullaste allvar börja fundera på var Liberalerna har hållit hus någonstans. Sitter de och sover under en korkek medan arbetsgivare och fack har kämpat och slitit genom coronakrisen? Det visar sig att Liberalerna inte har någon kontakt med verkligheten, den verklighet vi andra ständigt befinner oss i.

Liberalerna ser helt enkelt inte hur mycket skada en sådan obalans skulle orsaka arbetstagarna och hur mycket maktbalansen skulle förskjutas till arbetsgivaren fördel.

Monica Lundin (L), ordförande Liberalerna Dalarna, har tillsammans med Nyamko Sabuni (L) skrivit om behovet av en moderniserad LAS (2/7). Foto: Pressbild

När jag läste debattartikeln slog det mig också att Liberalerna kämpar mot låga opinionssiffror för sin politiska överlevnad. Nu försöker man därför med alla medel att sätta sin politiska och ideologiska prägel på svensk politik. Men Liberalerna som parti helt har tappat sin betydelse – för vad har de egentligen att erbjuda sina väljare förutom en kraftigt försämrad arbetsrätt?

Annons

Liberalerna visar ett mycket stort och tydligt klassförakt för alla människor som jobbar och arbetar i Sverige när man tydligt står på arbetsgivarnas sida. Arbetstagare verkar inte vara något värt, slit-och-släng-produkter som ska vara livrädda för att göra sin röst hörd på sin arbetsplats då de hela tiden riskerar att avskedas.

Jag kan aldrig tolerera detta för jag står för allas människors lika värde.

Magnus Lindh

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy