Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
DEBATT: L i Orsa: Aktiv undervisning för lika möjlighet i livet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jimmy Leon.

Bild: Privat

Annons

Nationer marscherar till sin storhet samtidigt som deras befolkning utbildas.

Det ska inte vara turen att födas av rätt föräldrar eller i rätt kommun, som ska avgöra hur bra det går för en elev. Sverige ska sträva efter hög kvalitet och höga kunskapsresultat.

Likvärdighet ska uppnås genom höga ambitioner för varje elev och genom ett skolsystem som erbjuder hög kvalitet i varje klassrum.

Annons

En likvärdig skola är en förutsättning för att alla elever ska få samma möjligheter. Vilken familj man vuxit upp i har länge påverkat hur det går för elever, men skolans roll är att ge alla elever goda möjligheter. Elevernas bakgrund ska inte avgöra deras framtid. Tidiga insatser i skolan är viktiga för att fånga upp elever som riskerar hamna efter.

Annons

Liberalerna vill att staten ska ta över ansvaret för skolan kommunerna. Vi vill även att man börjar med att förstatliga skolorna i utsatta områden, då behovet av bra skolor är som störst där.

Utbildning ger makt att hitta sin väg i livet, oavsett hur starten såg ut. Kunskap är också grunden för demokratin. Därför sätter vi liberaler alltid skolan först. Vi vill ha mer lärarledd undervisning och fler lektionstimmar. För det finns ingen genväg till kunskap: det behövs tid och skickliga pedagoger. Och det ska vara lugn och ro i alla klassrum.

Jimmy Leon

Ordförande Liberalerna Orsa

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy