Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
INSÄNDARE: Så skamligt, så omänskligt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Jag tänker på ett tillfälle för flera decennier sedan, i en annan tid, då det inte heller gick att hålla tårarna borta", skriver Torbjörn Rynéus, Svärdsjö.

Bild: Arkivbild, Martina Fasen

Annons

Så var det dags igen. En ung invandrarkille infångad i omöjliga regler. Regler med syftet att skicka såna som han till det de en gång lyckats fly ifrån. Den här gången gäller det Farzad, som orkat jobba hårt trots alla tunga avslag.

Det är så skamligt, så omänskligt, trots alla vackra deklarationer vi undertecknat. Hur kunde vi "snälla, goda, välmenande" svenskar gå med på kravet att politikerna måste göra nåt, vadsomhelst, åt invandringen? Vad har sossarna, liberalerna, centern och vänstern för visioner utöver det tröttande politiska taktikspelet? Vad de stackars SD:arna vill, det känner vi till. Att moderater och kristdemokrater redan svikit, det har vi förstått. Och hur mår paragrafryttarna som lärt sig hur man på vackraste svenska formulerar avslagen? Varje avslag som öppnar en avgrund.

Annons

Annons

En detalj utan betydelse är att min dag är förstörd. Glädjen inför en ny dag bara rann bort och tårarna kommer när jag läser om Farzad. Jag tänker på ett tillfälle för flera decennier sedan, i en annan tid, då det inte heller gick att hålla tårarna borta. Då var det glädjetårar. Politikerna hade just beslutat om nya regler om en bättre miljö för sopåkarna. Vilket fantastiskt land man levde i och den känslan präglade många av oss.

Finns det något jag kan göra idag, orkar jag, hinner jag, vill jag? Är det nån idé?

Torbjörn Rynéus Svärdsjö

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy