Annons

Annons

Sjöbodsprojektet i Rättvik

Insändare
INSÄNDARE: Striden om stranden i Rättvik – gör som i Leksand!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En skiss hur sjöbodarna kan komma att se ut. Skiss: Arkitekt Mariana Nordlander, Villa Grön.

Annons

Det är med stort intresse man i Falu Kuriren kan följa striden om sjöstranden i Rättvik. En strid som kan tyckas helt onödig då det i det allmännas intresse borde vara självklart att inte privatisera en centralt belägen strand genom uppförande av ett stort antal ”sjöbodar”, i praktiken privata fritidshus i direkt strandnära läge. Gäller inte generellt strandskydd om minst 100 meter här som vid andra sjöar?

Vilka är förresten medlemmarna i den förening som vill uppföra de så kallade sjöbodarna? De är märkligt anonyma. Att moderaten Bohlin, som i likhet med politikerkollegerna i Leksand benämner centralorten som stad, med emfas försvarar projektet ger en klar antydan om vilka de är!

Nu vill projektets förespråkare att landshövdingen, trots att länsstyrelsens sakkunniga mer eller mindre sågat projektet, ska tillstyrka det. Om Ylva Thörn gör det så vore det ett hån mot det allmännas intresse.

Annons

Planerna på en för allmänheten tänkt promenadbrygga framför de planerade privata husen är som ett skämt. Jag skulle inte vilja gå där och så resonerar säkert många.

Annons

Nej, gör i stället som i Leksand där kommunen utmed älven och Österviken byggt promenadvägen Solvändan, som blivit otroligt populär bland både ortsbor och turister. Det är framsynt användning av centralt belägen strandnära mark som kommit många till del, inte bara medlemmar i en fritidshusförening!

”Kommungranne” söder om Saluån

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy