Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Rafflande match när byarna drabbade samman i Slaget om Älven

Drygt tvåtusen personer bevittnade i helgen sammandrabbningen mellan SLIK och Östnor som går under namnet Slaget om Älven. Det vinnande laget fick också namnge bron som kopplar ihop byarna. I slutändan fick bron behålla namnet Seljabron.

Slaget om Älven slutade med en seger för SLIK med 7-3. Foto: Mats Hallin

Annons

Slaget om Älven slutade med en seger för SLIK med 7-3.

Uppladdningen inför detta arrangemang har pågått under hela vintern med diverse psykningar från båda sidor och värvningar av stora idrottsprofiler som har tagit ställning för endera Östnor eller SLIK.

Jeremy Collitons hälsning till SLIK är nog det som sticker ut mest. Östnor har fått support från bland andra Lars Johanson, Glenn Hysén, Leif Bork och Harald Luckner. Mats Lusth som fick pris som matchens lirare i SLIK 2019 kunde tyvärr inte vara med i år. Mats ersattes av den forne Svenske Mästaren Hans Abrahamsson.

SLIK-supportrarna samlades redan tre timmar före match vid SLIK Arena. Därefter gick man tillsammans över Seljabron till Östnor. Foto: Mats Hallin

Annons

Man räknar med att drygt tvåtusen personer samlades i Östnor för att se Slaget om Älven. Foto: Mats Hallin

Annons

Inramningen vid Östnor Arena var magnifik med storbilds-TV, musik och livesända intervjuer av speakern Billy Opel.

SLIK-laget kom till matchen i en chartrad stor buss med texten: SLIK on tour. Publiken uppgick till över 2 000 entusiastiska åskådare. Matchen direktsändes på Facebook och Youtube. 8 600 personer såg hela matchen live och dessutom 11 600 som sett delar av Slaget om Älven.

SLIK-supportrarna samlades redan tre timmar före match vid SLIK Arena. Miljövänliga som man är så blev det promenad över Seljabron till Östnor.

Östnor var sugna på revansch efter fjolårets match. Foto: Mats Hallin

Billy Opel skötte intervjuerna i livesändningen. Foto: Mats Hallin

I täten körde en gammal traktor följt av supporters med flaggor som skanderade hejaramsor mer och mer högljutt ju närmare karavanen anlände in i Östnor och fram till den av eldar omgärdade arenan.

Östnor började starkt och tog ledningen tidigt i matchen genom Johan Morell efter 4:01. SLIK gjorde sedan två mål inom en minut båda genom Johan Karelius. Kvitteringen kom genom Anders ”Prinskorven” Karlsson efter 12:01.

I den andra perioden nätade SLIK tre gånger genom Dick Abrahamsson, Fredrik Ljuden och Jonas Lund. Östnors tröstmål gjordes av Niklas Eklund så det stod 5-3 till SLIK inför sista perioden.

Annons

Annons

I slutändan var det SLIK som tog hem vinsten. Foto: Mats Hallin

Inför sista perioden stod det 5-3 till SLIK och det var en nagelbitare. Foto: Mats Hallin

I sista perioden utökade SLIK sin ledning genom mål av Örjan Nilsson och Mattias Jäder vilket gjorde att det slutade 7-3 till SLIK.

I både första och andra pausen mutades de tre domarna med korv av SLIK-ledare. Om det var det som gjorde att resultatet blev som det blev låter vi vara osagt. Förra året var det Östnors Johan Morell som gjorde likadant, men då till SLIK:s målvakt.

Matchens lirare i Östnor blev Andreas Sundqvist och i SLIK Torbjörn ”Toto” Westling.

Olle Mattson SLIK-coachs kommentar efter matchen:

– På förhand var vi underdogs, tack vare att Östnor hade plockat in många väldigt unga pigga spelare, men det visade sej att våra 50-åringar som besitter en massa rutin behärskade publiktrycket bäst, en gedigen laginsats av SLIK helt enkelt och jag tycker vi vann helt rättvist.

Att kalla evenemanget för en folkfest vore en underdrift. Foto: Mats Hallin

Värt att nämna är den uppskattade live-sändningen som fanns, och finns, att bevittna på Facebook och Youtube. Örjan Eriksson på Amtech stod för själva sändningsutrustningen och kunskap. De som gjorde sändningen är: Mats Hallin, Kristoffer Lindgren, Andreas Adde Eriksson, Micke Mattsson, Örjan Eriksson och Togga Liljedahl. Foto: Mats Hallin

Annons

Johan Morell, Östnors lagkapten efter matchen:

– Vi är väldigt nöjda med allt förutom resultatet, men vi närmar oss en vinst och ett namnbyte på bron över Älven.

Johan riktar även ett stort tack till alla som hjälpt till med detta arrangemang på ett föredömligt sätt, funktionärer, sponsorer och sist men inte minst den stora publiken som skötte sig mycket bra.

Efter seger firade SLIK sin seger långt ut i natten i bygdegården intill SLIK Arena, där nästa års Slaget om Älven kommer att gå av stapeln. Revansch för Östnor då?

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy