Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Golf

Läsartext
Suveräna resultat i seniorgolfen på Samuelsdal

Onsdagens pensionärsgolf genomfördes i tryckande sensommarvärme på en bana som håller högsta kvalitet. Inte undra på att resultaten blev bra.

Detta är en läsartext.

Lika stadiga som de vackra träden på Samuelsdals herrgård, var dagens suveräna segrarlag, från vänster: Sivert Stenman, Lotta Fisk, Sven-Olof Sand, Inger Åberg och Lennart Haglund. Foto: Läsarbild

Annons

INSÄNT. När 41 spelsugna och skickliga seniorgolfare svingar klubban går bollarna i hål för birdies och eagles hela tiden. De sist placerade lagen i dagens tävling hade 33 slag, tre under banans par. En 32-runda räckte inte ens till prispallen.

Efter särputtning gick tredjeplatsen till laget med Rolf Nyström, Torsten Hedbom, Siv Vig och Stig Olsson. Den sist nämnde är handigolfare och kan bara spela med en hand, men var den som avgjorde det hela. Andraplatsen hemfördes av Royne Persson, Ola Malm, Kaarina Jansson och Bengt Fahlgren på fina 30 slag (-6) efter sex birdies och tre par.

Annons

Annons

Suveräna segrare denna varma dag blev Sivert Stenman, Lotta Fisk, Inger Åberg, Lennart Haglund och Sven-Olof Sand på 29 slag efter fem birdies och en eagle och tre par. Närmast hål på nian kom Gunilla Östlund med 4,92 och Chester Bernsten med 2,23 meter.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy