Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Läsartext
Swordson och Andersson till VM

Norrtälje fylldes med motorcyklar, hojåkare och andra intresserade besökare. Drygt 7 000 besökare hittade till Societetsparken och 200 motorcyklar fanns att se på 45 upplagan av utställningen Custom bike.

Detta är en läsartext.

INSÄNT. Årets VM-finalister valdes ut av en namnkunnig jury med bland annat Michael Lichter, mc-fotograf från USA, Ola Stenegärd, chefsdesigner på Indian Motorcycles och mc-profilen Marlon Larsson från Twin Club Mc.

Första VM-platsen gick till Charlie Swordson, en duktig bilbyggare från Falun, som skapat en HD-Chopper i smal och sparsmakad men elegant design.

Annons

Tvåa blev Mikka Takala från Finland och den tredje VM-biljetten fick Daniel Andersson från Borlänge.

Annons

Peter Forsberg från Gävle, som ställe upp i och vann Customklassen, med en tryckluftsdriven motorcykel kom inte med bland de tre som fick VM-biljett, men fick ett wildcard av VM-organisatören Neil Blaber.

Anders Theo blev den allra första vinnaren i den för året nya klassen, eCustom.

Annars var lite av Norges dag, prestigeklassen HD-Chopper vanns av Knut Skogsrud från Oslo.

I klassen för Modified Standard vann Stigbjörn Wilsen från Rulpers Hog med en smakfull Harley Davidson.

Att Custom Bike Show får mer internationell prägel syns både i start- och resultatlistan, 30 procent av alla utställare och hälften av alla vinnare är utländska besökare.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy