Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalaungdomar i Förintelsens spår

Läsartext
"Förintelsen har blivit mindre overklig men samtidigt mer ofattbar"

Detta är en läsartext.

Foto: Erik Krysén

Annons

Hej!

Vi har precis kommit hem från vår studieresa till Polen. Jag sitter här hemma och försöker reflektera över det vi har upplevt. Att besöka de platser som vi har läst och hört mycket om väcker starka känslor.

Efter resan ser jag Förintelsens offer inte bara som siffror i en historiebok utan som personer. Under resans gång var det som att vi lärde känna några av de människor som mördades i lägren. Vi fick veta vilka de var, vad de gjorde och vad som hände dem.

Annons

Annons

Som följd har Förintelsen blivit mindre overklig men samtidigt mer ofattbar.

För det är ofattbart att vi lät det hända och att det finns människor som förnekar att det hände.

Mart Verver

Nyligen reste elever från ABB Industrigymnasium i Ludvika till Förintelselägren Auschwitz och Auschwitz-Birkenau i en resa arrangerad av Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA). Tidningen följde med och du har just läst ett av breven eleverna skrev brev hem till vänner och familj i Ludvika och Dalarna. I den här minidokumentären får du veta mer om resan:

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy