Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kanot

Läsartext
Faluns OS-stjärna Isak Öhrström vinnare i Slovakien: "Fantastisk helg för svensk paddling"

Isak Öhrström slog till med en sensationell vinst i Slovakien. Europaeliten fick se sig slagna av Faluns OS-stjärna. Bra gick det även för Monika Mitasikova som paddlade in på en åttondeplats.

Detta är en läsartext.

Isak Öhrström från Falun paddlade hem vinsten i Slovakien där han vann över både europamästaren Mateusz Polaczyk, och silvermedaljören Dariusz Popeila.

Bild: Lars Dafgård

Annons

I helgen avgjordes världens äldsta kontinuerliga tävling i kanotslalom som genomfördes vid foten av Tatrabergen i Slovakiska Liptovsky Mikulas. Tävlingen är en del av världsrankingserien och hade många toppnamn med på startlistan. Bland annat europamästaren Mateusz Polaczyk, hemmahoppet Jakob Grigar och EM-silvermedaljören Dariusz Popeila.

Sverige hade tre paddlare på plats, Isak Öhrstrom från Falu Kanotklubb och Erik Holmer från Nyköpings Forspaddlare i K1-herr, och Monika Mitasikova från Falu Kanotklubb i K1-dam.

Annons

Annons

Båda Falupaddlarna lyckades kvala sig vidare till semifinal under lördagen.

I söndagens semifinal drog både Monika och Isak till med fantastisk paddling och kvalade vidare till final. Isak på en sjundeplats och Monika som nia (topp tio kvalar till final).

Monika Mitasikova gick till final och gjorde ett av Sveriges absolut bästa resultat någonsin i kanotslalom på damsidan.

Bild: Lars Dafgård

Väl i finalen paddlade Monika in i problem efter halva loppet och tappade mycket tid i ett av kruxkombinationerna. Innan dess var hon väldigt bra med i matchen om topplaceringarna. Hon lyckades trots det klättra i resultatlistan till en åttondeplats. Ett av Sveriges absolut bästa resultat på en världsrankingtävling på damsidan någonsin.

Isak Öhrström forsar fram i Slovakien och framtiden ser ljus ut för Faluns OS-stjärna.

Bild: Lars Dafgård

För Isaks del blev det ett fantastiskt åk i finalen och han lyckades knipa en sensationell seger och ta många värdefulla poäng i världsrankingen.

Det bådar väldigt gott for Isak inför EM i Frankrike i månadsskiftet. Monika kommer tyvärr inte till start på EM. Hennes nästa tävlingar blir de fyra första världscuperna med start i juni.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy