Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Läsartext
Maia Luotsinen trea i riksfinalen

I helgen avgjordes Riksfinalen i kvinnlig artistisk gymnastik i Östersund. Det blev en lyckad tävling för Borlänge Gymnastikklubbs Maia Luotsinen och Dalagymnasterna som hamnade på en tredjeplats i lagtävlingen.

Detta är en läsartext.

Maia Luotsinen. Foto: Läsarbild

Annons

Totalt samlades 42 gymnaster i Östersund för att göra upp i de olika grenarna hopp, barr, fristående och bom. Riksfinalen är dels en individuell tävling med segrar i de olika grenarna samt mångkamp, dels en lagtävling där de olika regionerna tävlar mot varandra.

Maia Luotsinen, representerade region Uppsvenska i steg 5 tillsammans med Cajsa Persson och Sofia Wallfelt från Gymnos.

Annons

Från steg 6 deltog Emilia Andersson och Smilla Berg, Falu GK samt Ella Bylund, GF Uppsalaflickorna i laget. De gjorde alla fina insatser, vilket resulterade i en bronsplats för laget!  Vann lagtävlingen gjorde region Mellansvenska och tvåa kom region Öst.

Annons

Det var Maias första rikstävling. Hon gjorde som vanligt starka insatser i alla grenarna och hon hamnade på en tolfte plats i mångkampen i steg 5. Vann mångkampen i steg 6 gjorde lagkamraten Smilla Berg, Falu GK.

Om två veckor kan vi se Maia och AG-tjejerna i Borlänge Gymnastikklubb tävla igen då de deltar i säsongens sista tävling Falu GK cup den 25 maj.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy