Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Läsartext
Maia Luotsinen vidare till riksfinal

Tre medaljer och en gymnast vidare till Gymnastikförbundets riksfinal blev resultatet för Borlänge Gymnastikklubbs duktiga AG-gymnaster efter helgens tävling Mörksuggan i Falun.

Detta är en läsartext.

Elinore Backe Olla och Maia Luotsinen, Borlänge GK. Foto: Privat

Annons

INSÄNT. Totalt deltog omkring 160 gymnaster från Borlänge, Falun, Leksand, Hedemora, Vika, Sandviken, Uppsala, Stockholm och Eskilstuna.

Under förmiddagen tävlade gymnasterna i steg 1–4. Borlänge Gymnastikklubb, BGK, ställde upp med fem gymnaster i steg 1, 3 och 4. De gjorde alla fina insatser och Elinore Backe Olla plockade hem bronsplatsen i steg 4.

Annons

På eftermiddagen tävlades det i de svårare stegen 5, 6 och 7 samt regions- och rikspokal. I steg 5 och 6 hade också Uppsvenska gymnastikförbundet regionsuttagning till riksfinal. De åtta gymnaster från Borlänge GK som deltog i steg 5 och 6 visade också upp fina serier i de olika grenarna bom, barr, hopp och fristående.

Annons

Bland hela 32 tävlande i steg 5 fick Maia Luotsinen, BGK, grenseger i bom och tog dessutom silver i mångkamp, efter Sofia Wallfelt, Gymnos, som vann. Trea kom Cajsa Persson, Gymnos. I och med detta har nu Maia tillsammans med Sofia och Cajsa, från steg 5, kvalificerats sig till riksfinalen, som i år hålls i Östersund den 11 maj.

Ett guld och ett silver blev det för Maia Luotsinen, Borlänge GK. Foto: Privat

Engla Diffner Hellsten hamnade på en fjärde plats i steg 6, vilket innebär att även hon får åka till Östersund, men som första reserv. Nu får Borlänges AG-tjejer ett skönt påsklov, men därefter väntar en intensiv träningsperiod fram till riksfinal och nästa regionstävling i Falun den 25 maj.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy