Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vi politiker kan inte bara satsa i centralorten – ”Hela Vansbro ska leva”

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

”Vänsterpartiet i Vansbro kallar på övriga partier i kommunfullmäktige att stå upp bakom ”Hela Sverige skall leva – Hela Vansbro skall leva”, skriver Kurt Lennart Karlsson (V). Foto: Sven Thomsen/Montage

Annons

Hela Sverige skall leva säger sig de flesta av våra partier stå bakom och skall vi arbeta för detta så måste det ske på alla områden, från stat, från region och från kommun.

I Vansbro måste vi som förtroendevalda se till att inte bara kommunens centralort utvecklas, vi måste även arbeta för att alla kommundelar ges möjlighet att utvecklas.

Vi ser det som viktigt att våra äldre i behov av särskilt boende kan bo kvar i den kommundel de levt och verkat i så långt det är möjligt.

Annons

Annons

I Vansbro kommun planeras en utbyggnad av äldreomsorgen avseende särskilt boende, de planer som presenterats är en renovering och utbyggnad av Bäckaskog. Utbyggnaden består i en påbyggnad med en våning till på Bäckaskog och planer på en huskropp till. En mycket omfattande på- och tillbyggnad av verksamheten koncentrerad till Vansbro centralort.

Vänsterpartiet Vansbro vill gå en annan väg, en väg som bygger på tanken att hela kommunen skall leva. Vi ser en renovering av Bäckaskog där de idag tomma delarna byggs om i linje med de planer som presenterats, men att en nybyggnad ej genomförs utan att en nybyggnation sker på det redan planlagda området i Dala Järna och samma tanke gäller även för Äppelbo. Att utveckla alla kommundelar skapar arbetstillfällen vilket i sin tur gynnar den lokala servicen i hela Vansbro Kommun.

Fler arbetstillfällen och en lokalt fungerande service gynnar även möjligheten för inflyttning och nyetablering av företag.

Vänsterpartiet i Vansbro kallar på övriga partier i kommunfullmäktige att stå upp bakom ”Hela Sverige skall leva – Hela Vansbro skall leva”, inte bara som en munnens bekännelse utan även i praktisk handling.

Kurt Lennart Karlsson

Vänsterpartiet Vansbro

 

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy