Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Grängesberg

DEBATT: (S)tilla dödsstöt för kommunala jobb i Grängesberg

Annons

Vid fullmäktiges senaste sammanträde behandlades vår motion om att flytta kommunala jobb till Grängesberg. Den nya majoriteten valde att anse motionen besvarad.

– ett praktiskt sätt att stoppa en motion utan att behöva rösta nej till den. Att en motion är besvarad brukar innebära att förslagen i motionen redan är på väg att genomföras.

Så är det inte i det här fallet. Det finns inga konkreta planer på att flytta kommunala jobb. Tvärtom har de flesta nämnder uttalat ett motstånd mot utlokalisering. Samtidigt föreslås investeringar på närmare 20 miljoner för att bygga fler kontorsplatser i centrala Ludvika.

Annons

Annons

Man kan fråga sig om socialdemokraternas helomvändning i valrörelsen bara var tomma löften för att vinna röster i Grängesberg. Efter att S sagt nej till utlokaliseringar i samhällsbyggnads-, vård- och omsorgs- och social- och utbildningsnämnderna med argumentet att Grängesberg ligger för långt borta gick Leif Pettersson (S) på första maj ut och sa att S vill flytta kommunala jobb till Grängesberg samt att deras förslag ”ligger i linje med Handegards motion”.

Nu efter valet verkar det löftet ha spelat ut sin roll. Den styrande majoriteten med S i spetsen röstade i kommunfullmäktige för att anse att motionen är besvarad, något som i praktiken är detsamma som att avslå den eftersom beslutet innebär att inget kommer hända.

Den enda möjligheten att få till en utlokalisering till Grängesberg är om kommunstyrelsen tar ett politiskt beslut om detta - det var just det motionen handlade om!

Lars Handegard tycker det är dåligt av den politiska majoriteten att anse motionen om kommunala jobb i Grängesberg som besvarad.

Bild: Torbjörn Granling

Vi kan dock lova S och väljarna att vi tänker fortsätta striden för att kommunala jobb ska flyttas till Grängesberg och för att kulturskolan ska få plats på Folkets hus. Vi tänker motsätta oss varje investering som innebär att skattemiljoner läggs på att bygga nya kontorsplatser i centrala Ludvika samtidigt som vi äger gott om lokaler i andra delar av kommunen. Kan skolelever pendla från Grängesberg till Ludvika, så kan kommuntjänstemän pendla till jobb i Grängesberg. Det tänker vi fortsätta att kämpa för.

Lars Handegard, Ida Friberg, Hans Esselöv, Nall Anneli Bringås, Sten G Johansson, Audrina Handegard, Vänsterpartiets fullmäktigegrupp i Ludvika

 

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy