Annons

Annons

Hockeyettans förslag för seriesystemet: Slopa Hockeyallsvenskan

Sedan en tid tillbaka har det diskuterats och föreslagits hur de olika serierna i svensk hockey ska se ut. På tisdagen gav Hockeyettan sitt förslag på förändring, nämligen att skrota Hockeyallsvenskan. Istället föreslår de fyra regionala serier i Hockeyettan.

Hockeyettan ger sin syn och förslag på hur de tycker att serierna bör göras om – och föreslår att skrota Hockeyallsvenskan. Bild: Jesper Zerman/Bildbyrån

Annons

De fyra serierna (Hockeyettan Norra, Södra, Västra och Östra) skulle ersätta Hockeyallsvenskan och bestå av tio lag i varje serie. Det skriver Hockeyettan i ett pressmeddelande.

Enligt Hockeyettan skulle de fyra nya serierna, med lag som just nu spelar i Hockeyettan och Hockeyallsvenskan, bidra till att utveckla och stärka hockeyn i hela landet och förenkla förståelsen av seriesystemet, skriver Hockeyettan i pressmeddelandet.

– Det nya serieförslaget syftar till att både bredda och höja spetsen på svensk hockey samtidigt som klubbarna får en mer anpassad sportslig och ekonomisk kostym att förhålla sig till då resorna blir kortare och derbymatcherna fler, skriver Hockeyettan i ett pressmeddelande.

Utöver det föreslår Hockeyettan också att division 2 ska göras om och innehålla tio till tolv lag i totalt elva serier.

Annons

I november är det meningen att Svenska Ishockeyförbundet ska presentera sina förslag och analyser från utredningen av seriesystemet, som leds av Ola Lundberg.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy