Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falu centrum

INSÄNDARE: Låt inte SD förstöra vår svenska idyll

"Stämningen är god och man träffar bekanta. En liten flicka hinner plocka några blommor innan föräldrarna ingriper" skriver Torbjörn Rynéus Svärdsjö. Foto: Henrik Holmberg / TT.

Annons

Det är fredag förmiddag. Jag sitter under en timme utanför entrén till Falu lasarett, i väntan på en röntgenpatient. Folk kommer och går. Flera går påfallande dåligt, stödda på kryckor, på anhöriga eller på rullatorer.

Stämningen är god och man träffar bekanta. En liten flicka hinner plocka några blommor innan föräldrarna ingriper. En man med droppställning rullar ut för att få en gnutta sol. Bilar och taxibilar hämtar och lämnar.

Annons

Annons

En man med invandrarutseende stapplar ut ur en färdtjänstbil stödd av föraren, medan hans kompis vecklar ut rullatorn.

Jag blir helt tagen av idyllen. Vilket suveränt samhälle vi byggt upp. Det kan inte vara många lasarettsentréer i världen som kan tävla med den här.

Låt inte SD och andra högerextremister förstöra och bryta ner den här idyllen. Tillåt inte att de delar in oss i nyttiga och onyttiga, fattiga och rika, invandrare och svenskar. Vi måste sätta stopp för SD.

Torbjörn Rynéus Svärdsjö

 

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy