Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge Centrum

Knivbråket i Borlänge: En person anhållen

Fem män greps efter ett knivbråk i centrala Borlänge på torsdagskvällen. En av männen fick en skärskada och fördes till sjukhus för vård, men är även han misstänkt för grov misshandel. Nu är en person anhållen.

Arkivbild: Johan Nilsson/TT

Annons

En person larmade 112 om bråket som av okänd anledning brutit ut vid 21.40 på torsdagen.

– Som jag förstår det kommer tre av de inblandade gående och så kommer de andra två i en bil, hoppar ur och så börjar det här bråket, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen.

– Det förekommer knivar från båda håll och av alla inblandade parter.

Polis ryckte ut till platsen och de fem personerna greps, samtliga i nuläget misstänkta för grov misshandel. En av männen hade en skärskada på underarmen och fördes till Falu lasarett.

Annons

Annons

Läs också: Unga män knuffade omkull och slog jämnårig i centrala Falun – greps av polis

– Han har fått avvärjningsskador, en skärskada som är så pass allvarlig så han ska vidare till en handkirurg i Uppsala i morgon för att se över skadan. De övriga kan ha någon rispa, men är inte i behov av sjukhusvård, säger Jan-Åke Sjöström.

Ingen av männen hade kniv på sig när de greps. På marken hittades en kniv och en expanderbatong och ytterligare en kniv har hittats på en annan plats. De är nu tagna i beslag.

Under tidiga morgon hade förhör inletts.

– Något otalt har föranlett detta och så har det blivit det här tumultet. Vi får se om vi kan reda ut det mer exakt, säger Jan-Åke Sjöström.

Den skadade mannen är i 30-årsåldern, övriga i 18–20-årsåldern. Två anmälningar om grov misshandel är upprättade, där trion till fots och duon från bilen har anmält varandra för grov misshandel. Samtliga är också målsägare.

Under fredagsmorgonen blev en av de misstänkta anhållen, meddelade utredningschef Jan Barck.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy