Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Avesta Centrum

INSÄNDARE: S kör över Bildningsstyrelsens beslut om besparingar i Kulturskolan – har de ingen respekt för demokratin?

"Jag blir förvånad, om än inte helt överraskad, när jag i Avesta Tidning får läsa att Bildningsstyrelsens beslut inte längre gäller" skriver Måna Hesselrud. Foto: Elin Rantakokko.

Annons

I demokratisk ordning har Bildningsstyrelsen, i full enighet, fattat beslut om hur det befarade underskottet i verksamheten ska undvikas och hanteras. Beslutet innebar bland annat besparing inom Kulturskolans område.

I egenskap av ledamot i såväl Bildningsstyrelsen som dess arbetsutskott har jag deltagit i detta beslut. Jag blir förvånad, om än inte helt överraskad, när jag i Avesta Tidning får läsa att Bildningsstyrelsens beslut inte längre gäller.

Annons

Annons

”Vi är överens. Vi har talat med förvaltningen och vi kommer att ändra det här beslutet. Vi Socialdemokrater är överens och vi är i majoritet i bildningsstyrelsen. Så det beslutet kommer det bli.”

Respekt för den demokratiska processen och aktning för Bildningsstyrelsens beslut borde ha föranlett ordföranden, som jag citerar ovan, att kalla till ett extra möte med Bildningsstyrelsen. Så att vi fått tillfälle att gemensamt ompröva detsamma, innan han  utövar sitt envälde.

Ordföranden skyller på att ”vi hade inte alla fakta på bordet”. Snarare skulle jag tro att det är ”kalla fötter” som orsakat hans agerande. Det återstår mindre än två månader till den 9 september.

Måna Hesselrud (M)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy