Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond: Hanna får 30 000 kronor för att utveckla sitt ledarskap

Hanna Barkegren, Domnarvets GoIF, är en av tre stipendiater som får 30 000 kronor ur "Konung Carl XVI Gustafs 70-årsfond för unga ledare på snö.

Hanna Barkegren i Domnarvets GoIF får stipendie. Foto: Svenska Skidförbundet

Annons

Det är Svenska Skidförbundet som för tredje året i rad delar ut pengar ur fonden.

Den instiftades som en present till Kungen på 70-årsdagen. Tre framstående unga ledare får temot 30 000 kronor som ska användas till vidareutveckling av det egna ledarskapet.

De inspirerar folk att upptäcka glädjen med att åka skidor och snowboard

Annons

Tanken är att stipendiaterna kan fortsätta utvecklas som ledare inom föreningsverksamheten och förhoppningsvis i framtiden kan bli elit- och landslagstränare.

Annons

– Vi har åter fått in många fantastiska nomineringar som visar på bredden av unga duktiga ledare i Sverige. Dessa ska alla ha en eloge för att de inspirerar folk att upptäcka glädjen med att åka skidor och snowboard, säger förbundsordförande Mats Årjes.

Hanna Barkegren (längdåkning), Domnarvets GoIF, Dalarnas Skidförbund, är en av dem som belönas. I motiveringen står:

"Hanna har under många år, trots sin låga ålder, arbetat för längdskidor inom Dalarna. Hon har tränaransvar för Dalarnas skidförbund och Folksam Cup, och har dessutom startat parasport inom längdåkning. Ett stort ideellt engagemang tillsammans med en gedigen utbildning gör att Hanna är en utmärkt framtida ledare inom längdåkning på hög nivå."

Övriga stipendiater är Niklas Eriksson (freeski), Åre SLK och Fredrik Sätherberg (puckel), Åre SLK.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy