Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Åsa Regnér lämnar ministerpost för toppjobb på FN: "Tar chansen att arbeta för flickor och kvinnors rättigheter globalt"

Jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) lämnar sin post i regeringen för ett toppjobb på FN i New York. Det meddelar regeringen under onsdagen.

Foto: Christine Olsson / TT

Annons

Inbäddat innehåll

"Jag vill tacka FN:s generalsekreterare för utnämningen idag. Jag vet att det har varit tuff konkurrens med många kompetenta kandidater och en process med många steg. Jag kommer att arbeta hårt för att kvinnors och flickors rättigheter prioriteras i globala sammanhang, för ökad demokratisering och ekonomisk utveckling i världen", säger Åsa Regnér i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Det var i höstas som regeringen nominerade Åsa Regnér till jobbet som vice ordförande för UN Women, ett av FN:s kvinnoorgan som arbetar för jämställdhet mellan könen. Nu är det klart att Regnér lämnar posten som jämställdhetsminister för att inom kort flytta till New York.

"Jag vill också tacka statsminister Stefan Löfven för förtroendet att ingå i hans feministiska regering, liksom stödet från honom och utrikesminister Margot Wallström i den här kandidaturen. Jag ser dagens utnämning som att FN värdesätter svenskt FN-engagemang och vår feministiska utrikespolitik", säger Regnér i pressmeddelandet.Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy