Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Swedbank stänger lokalt kontor – kunderna hänvisas till annan ort: "Det är rent ut sagt bedrövligt"

Swedbankkontoret i Malung stänger igen och verksamheten flyttas istället till Mora – ett besked som upprör bland annat kommunalrådet Hans Unander. "Det är rent ut sagt bedrövligt", säger han.

Annons

På torsdagen meddelade Swedbank att man beslutat att lägga ned sitt kontor på Lisselska torget i Malung – ett kontor med tre anställda. Verksamheten kommer istället att flyttas till kontoret i Mora.

– Våra kunders beteende och sättet att möta banken förändras ständigt och vi vill vara följsamma och anpassa oss efter det. Därför väljer vi att samla all vår kompetens på ett kontor. På så sätt kan vi ännu bättre möta den ökade efterfrågan på kvalificerad rådgivning och ge våra kunder bästa möjliga service, säger Alexandra Bennström, kontorschef, i ett pressmeddelande.

Annons

Flyttlasset går den 6 april.

– Alla våra kunder är varmt välkomna till något av våra övriga kontor. Kontoret i Mora är öppet 10-15 måndag, tisdag, onsdag och fredag. På torsdagar är det öppet 10-18, fortsätter Alexandra Bennström.

Swedbanks kontor i Malung kommer att stängas.

Bild: Sven Thomsen

Annons

Beskedet har rört upp starka känslor – bland annat hos Hans Unander, kommunalråd i Malung-Sälens kommun.

- Det är med bestörtning som vi fått beskedet att Swedbank stänger kontoret i Malung. Det är rent ut sagt bedrövligt. Det är inte på detta sätt man bör behandla bygden och kunderna, säger han i ett pressmeddelande som släpptes strax efter Swedbanks besked.

"Det är inte på detta sätt man bör behandla bygden och kunderna", säger kommunalrådet Hans Unander. Foto: Timea Hedlund

- Vi kommer från kommunens sida i framtida upphandlingar av banktjänster att se över möjligheten att ställa krav på en lokal närvaro. Och nu närmast kommer vi att föra en diskussion med våra kommunala bolag och kommunens ekonomiavdelning om vilka banker vi i fortsättningen ska samarbeta med.

Även organisationen Företagarna reagerar starkt på beslutet.

- Det är förfärligt hur detta har hanterats av banken. Ingen dialog har förts med företagarna inför beslutet. Det finns inget kundperspektiv i detta beslut utan det har bara ett internt perspektiv, säger Leif Nilsson, representant för Företagarna Malung, Lima och Sälen.

Annons

- Även från vårt håll kommer vi att liksom kommunen att agera.  Vi ser att man omprövar sitt beslut och har en dialog i stället för att avveckla verksamheten.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy