Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika

ABB blir huvudsponsor för Formel E: "Tillsammans kommer vi att skriva framtiden"

ABB ger sig in i motorsportens värld.

Genom "ABB FIA Formula E Championship" blir ABB huvudsponsor för världens första helt internationella motorsportserie som anordnas av FIA.

Inför premiären av Formel E i Beijing 2013 var intresset stort för de eldrivna racingbilarna. Nu går alltså ABB in som huvudsponsor. AP Photo/Ng Han Guan) / TT

Annons

”Vi tycker det är oerhört spännande att bli partner med Formel E och att få vara med och skapa framtiden inom e-mobilitet”, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer, i ett pressmeddelande.

Det banbrytande samarbetet mellan ABB och Formel E kommer att fungera som en konkurrenskraftig plattform för båda parter.

Det kommer att driva e-mobiliteten framför en en hållbar framtid.

Annons

Formel E, den ledande serien inom helt eldriven internationell motorsport, startade i Beeijing 2014.

Annons

Vi ska skapa nästa fas i denna spännande sport

I den utvecklingsfas som nu väntar bidrar ABB med sitt namn/varumärke samt innovations- och teknikledarskap till serien, som alltså kommer att avgöras under namnet "ABB FIA Formula E Championship".

”Två pionjärer förenas, ABB och Formel E är ett självklart team med de allra senaste elektrifierings- och digitaliseringsteknikerna. Tillsammans kommer vi att skapa nästa fas i denna spännande sport och vidareutveckla högpresterande team. Tillsammans kommer vi att skriva framtiden – ett elrace i taget”, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.

Våra företag arbetar för att tänja gränserna för vad som är möjligt

Grundaren och chefen för Formel E, Alejandro Agag, talar om ett historiskt samarbete med ABB.

"Våra båda företag arbetar tillsammans för att tänja gränserna för vad som är möjligt. Tillsammans som partners kommer vi att visa upp banbrytande tekniker i global skala för alla fans och konsumenter som följer ABB FIA Formula E Championship”, säger Agag.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy