Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

ABB gör genombrott – och skriver historia i Kina

ABB skriver historia. Företaget har satt ett nytt innovationsrekord i och med de framgångsrika testerna av låg- och högspänningsenheter för världens kraftfullaste UHVDC-transformatorer.

Tekniken är utvecklad och testad av ABB i Ludvika.

Bild: ABB

Annons

De kritiska proven för transformatorer och nyckelkomponenter för världens första 1100 kV-projekt i Kina har klarats.

UHVDC-transformatorn på +/-1 100 kV (1,1 miljoner Volt), som utvecklats och tillverkats i nära samarbete med State Grid Corporation of China (SGCC), har framgångsrikt klarat typtestet, berättar ABB i ett pressmeddelande.

Det öppnar för implementeringen av UHVDC-länken Changji-Guquan, där kraft kommer att överföras från Xinjiang-regionen i nordväst till Anhui-provinsen i östra Kina.

Annons

Annons

Ett nytt världsrekord kommer att sättas när det gäller spänningsnivå, överföringskapacitet och distans genom Changji-Guquan, världens första UHVDC-länk på +/-1 100 kV.

Detta stärker vårt ledarskap inom HVDC-överföring

12 000 megawatt elektricitet – motsvarande 12 stora kraftverk och 50 procent mer än de UHVDC-länkar på +/- 800 kV som för närvarande är i drift – kommer länken att klara av att transportera enligt ABB-

Överföringsavståndet utökas från cirka 2 000 km till över 3 000 km.

”Förutom att transportera mer kraft på längre avstånd med lägre förluster kommer detta genombrott också att möjliggöra en sammankoppling av växel- och likströmsnät samt möjliggöra framtida sammanlänkningar av regioner och länder”, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids, i en presskommentar och fortsätter:

"Detta stärker vårt ledarskap inom HVDC-överföring och bekräftar vårt nära samarbete med SGCC när vi nu möjliggör ett starkare, smartare och grönare elnät”.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy