Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

INSÄNDARE: NMR häller färg över mångfalden - har vi gett upp hoppet om människors lika värde?

"Är det för att den större delen av Sveriges befolkning är rasister och homofober? Eller är det för att vi inte orkar stå upp för det vi tror på? Eller bjuder vi inte tillräckligt med motstånd" , frågar Julia Lundberg. Foto: Robin Söderlund.

Annons

Nordiska Motståndsrörelsen demonstrerar mot homosexuella och deras levande genom att hälla vit färg över regnbågstrappan i centrala Falun. Detta är djupt beklagligt.

Nordiska Motståndsrörelsen flyttar mer och mer in i våra vardagsrum. Deras framfart verkar vara svår att stoppa.

Varför är det så? Är det för att den större delen av Sveriges befolkning är rasister och homofober? Eller är det för att vi inte orkar stå upp för det vi tror på? Eller bjuder vi inte tillräckligt med motstånd?

Annons

Annons

Jag tror att vi gett upp. Jag tror att vi slutat våga tro på ett mer solidarisk samhälle. Jag tror att vi gett upp om hoppet om människors lika värde och satt en prislapp på människor i stället för att skrika högt att vi inte accepterar Nordiska Motståndsrörelsens utspel.

För det är vad detta är. Ett utspel. Att hälla färg över det färgglada och mångfalden. Vad är syftet? Är tanken att en person plötsligt ska bli hetero på grund av detta? Öppnas ögonen plötsligt upp på homosexuella som ser denna trapp med vit färg?

Och jag undrar - varför valde ni inte svart färg? Vitt står för det ljusa. Svart står för det mörka.

Det är majoriteten som ser det vitt som ett hopp om förbättring. Det är majoriteten som ser Nordiska Motståndsrörelsen som svart.

Julia Lundberg


DT Debatt

023-936 24
debatt@dt.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy