Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalabänken: Replik från SD – vi har visst engagerat oss för Dalarna!

Riksdagsledamot Magnus Persson (SD) är inte nöjd med hur han porträtterats i ledarredaktionens serie "Dalabänken".

Bild: Riksdagen

Annons

LÄS ÄVEN

Sverigedemokraterna rör sig i grupp – men oftast inte alls

Jag tycker det är bra att DT:s ledarredaktion väljer att granska länets riksdagsledamöter och dess aktivitet. Det är faktiskt ganska enkelt. Det räcker att man går in på riksdagens hemsida och klickar på respektive ledamot, vilket när man läser texten inte skribenten förstått när hon kommer med sina påståenden om vårt engagemang. 

Själv är jag arbetsmiljöpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna med en bakgrund som skyddsombud och 25 år som byggnadsarbetare och har drivit många frågor i ämnet, bland annat förslaget om utökade preskriptionstider för arbetsmiljöbrott som stod högt på LO:s lista inför valet och där Sverigedemokraterna är ensamma om att vilja göra något åt dessa problem.

Annons

Annons

En annan fråga jag drivit som är högaktuell i Dalarna är hanteringen av svensk rovdjurspolitik där jag och flera andra jobbat hårt för att driva fram ett undantag och ta tillbaka bestämmandet från Bryssel till Sveriges riksdag.

Men allt detta lämnar ledarskribenten därhän fast hon kunde tagit reda på det med ett par enkla knapptryck. Jag skulle kunna rada upp åtskilliga förslag som vi drivit i motioner och debatter men överlåter det åt läsarna att själv ta reda på via riksdagens hemsida.

Magnus Persson 
Riksdagsledamot och arbetsmiljöpolitisk talesperson SD

SVAR DIREKT FRÅN LEDARREDAKTIONEN

Som angavs i programförklaringen till serien "Dalabänken" har ledarredaktionen som underlag för kritik och omdömen läst interpellationer, skriftliga frågor, kammarprotokoll, debattartiklar och gått igenom nyhetsarkivet. Detta för samtliga ledamöter valda att representera Dalarna.

Enligt riksdagens webbplats har Persson företrädelsevis agerat tillsammans med andra sverigedemokrater, vilket beskrevs i artikeln. Bland annat har Persson, som han säger, lagt en kommittémotion tillsammans med Kent Ekeroth om svenska vapenlagar. Andra motioner på samma tema återkommer en gång per år och avslås lika ofta.

Till skillnad från andra ledamöter på dalabänken, som vill ha bättre infrastruktur i Dalarna, vill Magnus Persson att satsningarna går till Skåne (utbyggnad E22:an).

Annons

Man kan så klart vara missnöjd med hur jag presenterat Sverigedemokraternas arbete på Dalabänken, men ledarredaktionen har ansträngt sig för att hitta representativa förslag som speglar respektive ledamots gärningar. Och Perssons riksdagsinsats ska bedömas utifrån hans tid i riksdagen, inte utifrån förtroendeuppdrag han redan lämnat bakom sig.
Omdömet kvarstår.

Annons

Amelia Andersdotter
Ledarskribent DT

LÄS TIDIGARE DELAR I SERIEN DALABÄNKEN:

Del 1: 17/7 Programförklaring samt redogörelse för vad som utvärderats – Ny serie om dina riksdagsledamöter och vad de egentligen får gjort i riksdagen

Del 2: 19/7 Carl Oskar Bohlin (M) – Stjärnskottet från Borlänge som borde veta bättre

Del 3: 21/7 Roza Günclü Hedin (S) – Falusossen som vill mer än att bara trycka knapp åt Stefan Löfven

Del 4: 4/7 Maria Strömkvist (S) – Oklart vad Ludvikasossen ens har för sig i riksdagen

Del 5: 26/7 Peter Helander (C) – Centerpartisten som är stor i Dalarna men liten i riksdagen

Annons

Del 6: 31/7 Ann-Britt Åsebol (M) – Falumoderaten som driver rätt frågor – men på fel plats

Del 7: 2/8 Sverigedemokraterna rör sig i grupp – men oftast inte alls

Del 8: 7/8 Miljöpartisten bekräftar nu idealismens död


Amelia Andersdotter

amelia.andersdotter@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy