Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Rättvik

En tredje regnbågsflagga stulen i Rättvik

Ytterligare en prideflagga har stulits i Rättvik. Det har skett på Rättviks Golfklubbs klubbhusområde. – Vi har beställt en ny, berättar klubbchef Magnus Eriksson.

Det är tredje gången på kort tid som en prideflagga stjäls i Rättvik.

Bild: Pär Sönnert

Annons

I början av april skars en pride- eller hbtq-flagga ner vid idrottsfamiljen Kallurs hus i Rättvik.

Senare visade Nordiska motståndsrörelsen, NMR, en brinnande prideflagga på sin hemsida. Familjen Kallur beställde och hissade en ny.

Fera andra familjer i Vikarbyn beställde och hissade också regnbågsflaggor för att visa solidaritet med familjen Kallur och för att visa att de anser att alla människor är lika mycket värde och har samma rättigheter.

Annons

Annons

Under marknadshelgen polisanmälde två aktivister för Dalarna mot rasism att NMR-aktivister tagit en prideflagga av dem. Polisen utreder det som rån i motvärnsfallet eftersom flaggan togs av en person som gjorde motvärn.

Under natten till fredagen försvann regnbågsflaggan vid Rättviks Golfklubbs klubbhus.

På området har klubben tre flaggstänger, där normalt svenska flaggan, klubbflaggan och prideflaggan är hissade.

– Vi hissar regnbågsflaggan som en symbol för allas lika värde och rättigheter. Styrelsen har tagit ett beslut om att arbeta aktivt för jämställdhet i klubben och vill visa att vi välkomnar alla oavsett kön, hudfärg, sexuell läggning och så vidare. Alla är välkomna till oss för att spela golf, äta, bo eller bara tillbringa tid här och umgås i god andra, förklarar klubbchef Magnus Eriksson.

Han berättar att förslaget om att hissa prideflaggan på klubbhusområdet väcktes i styrelsen efter att Kallurfamiljens flagga stulits.

– Styrelsen tyckte att det var ett bra förslag. Klubben har tagit ställning – och enbart fått positiv respons på initiativet, säger han.

Golfklubben har beställt en ny flagga och kommer att hissa den så snart som möjligt.

Polisen utreder det här som en stöld.

Ett företag i Mockfjärd har dessutom anmält att ett flygblad som upplevs ha ett rasistiskt budskap har lagts in i en katalog i företagets reception.

Annons


Kent Olsson

0241-105 80
kent.olsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy