Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

1 maj Falun 2017

SD-politiker i Rättvik uppmanas avsäga sig sina uppdrag efter uttalande om nazistiska NMR

Elvine Lindell (SD), kommunfullmäktigeledamot i Rättvik, beskrev i en intervju Nordiska motståndsrörelsen som "tuffa". Nu uppmanar Sverigedemokraterna henne att avsäga sig sina uppdrag och begära utträde ur partiet.

Det var tidsskriften Expo som först kunde avslöja att Elvine Lindell (SD), kommunfullmäktigeledamot i Rättvik, inför 1 maj i Falun skulle ha skrivit uppmuntrande kommenterar om nazistiska motståndsrörelsens medverkan på sociala medier.

Läs även: SD-politiker i Rättvik tycker att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen är "tuffa"

Annons

I en intervju med tidningen fortsatte hon sedan tala i positiva ordalag om NMR. Bland annat beskrev hon dem som "tuffa".

"Jag tycker de är tuffa...de struntar i vad folk tycker om dem", sa Lindell.

Hon sa även rakt ut att hon tror att det finns en så kallad "judisk makt" samt talade om ett inbördeskrig mellan vänstern och övriga befolkningen och att "nordfrontarna" (med hänvisning till hatsajten Nordfront) då kommer att "gå i täten".

Annons

Dagen efter intervjun kontaktade hon dock Expo och tog tillbaka vissa av sina ord.

Nu går Sverigedemokraterna, enligt SVT Dalarna, ut med en uppmaning till Elvine Lindell av avsäga sig sina uppdrag samt begära utträde ur partiet. Enligt dem har hon nu en vecka på sig att bestämma sig hur hon vill göra.

– Om hon inte gör detta kommer vårt medlemsutskott att ta upp ärendet den 15 maj. Frågan om uteslutning prövas därefter av partistyrelsen, säger Mikael Bystedt, pressassistens hos Sverigedemokraterna, till SVT Dalarna.

DT har sökt Elvine Lindell för en kommentar.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

Annons

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android


Agnes Fäldt

010-709 85 15
agnes.faldt@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy